Kaksi kanteleretriittiä kesällä 2014

Ajankohtaista

26. maaliskuuta 2014

Haluaisitko oppia soittamaan 5-kielistä kanteletta omaksi iloksesi?                                                                                                 Tule viikonlopuksi Rymättylään  Retriittikeskus Pohjolan Valon

KANTELERETRIITTIIN 27.–29.6.2014.

Kurssi on tarkoitettu aikuisille, jotka haluavat pysähtyä hetkeksi musiikin äärelle ja virkistäytyä tuottamalla itse musiikkia omista lähtökohdista käsin. Aiempaa kanteleensoittokokemusta tai musiikkitaustaa ei tarvita. Soittimen voit halutessasi lainata kurssin ajaksi paikan päältä. Vapaahetkinä voit vetäytyä omaan rauhaan ja vaellella Suikkilan tilan metsäreiteillä tai järven rannassa. Kotisivulta www.pohjolanvalo.fi  löytyvät myös ajo-ohjeet.

Kurssin hinta 260 € sisältää opetuksen (10 oppituntia), majoituksen, ruuan, rantasaunan ja konsertin. Omat pyyhkeet ja lakanat mukaan (liinavaatevuokra 10 €). Majoitus on 2–4 hengen huoneissa. Aterioilla tarjotaan kala- ja kasvisruokaa.

Kurssin opettajana toimii musiikin tohtori Arja Kastinen, joka myös soittaa kurssilaisille lauantaina oman konsertin: noin 45 min. improvisaation, jonka aikana kuulijat voivat mielensä mukaan maata patjalla, istua tai vaellella. Kurssilla opetellaan 5-kielisen kanteleen perussoittotekniikat ja rohkaistaan oman musiikin tuottamiseen. Lisäksi tutustumme nykyisin pääasiassa käytössä olevien teräskielisten kanteleiden ohella myös aiempina vuosisatoina käytettyihin vaskikielisiin kanteleisiin ja niiden sointiin.

Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 12 osallistujaa. Ilmoittautuminen 30.5.2014 mennessä. Yhteystiedot alla. Kerro yhteystietojesi lisäksi myös ikäsi ja lainasoittimen tarve.

Ensimmäiseen retriittiin osallistuneilla on myös mahdollisuus osallistua jatkokurssille:

PIENKANTELERETRIITTI JO VÄHÄN SOITTANEILLE 1.–3.8.2014

Jatkokurssi järjestetään alkeiskurssin hengessä, mutta tällä kertaa voi osallistua kaikenkokoisilla eli 5–15-kielisillä pienkanteleilla ja osallistujilta edellytetään jo jonkinlaista aiempaa soittokokemusta ja perustaitoja. Kurssilla syvennytään improvisaatioon ja soittotekniikoiden parempaan hallintaan, soittimen sointiin ja erilaisten sointivärien syntyyn. Pääpaino on kuitenkin edelleen kunkin soittajan henkilökohtaisessa suhteessa omaan soittimeen.

Kurssin hinta 260 € sisältää opetuksen (10 oppituntia), majoituksen, ruuan, rantasaunan ja konsertin (ks. kesäkuun kurssi). Majoitus ja ateriat kuten edellä.

Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 12 osallistujaa. Ilmoittautuminen 30.6.2014 mennessä. Kerro yhteystietojesi lisäksi myös ikäsi ja minkälaisella kanteleella osallistut kurssille.

Molemmat kurssit alkavat perjantaina päivällisellä klo 17.00 ja päättyvät sunnuntailounaaseen klo 12.00.

ILMOITTAUTUMINEN KANTELERETRIITTEIHIN:   anne.ranta@pohjolanvalo.fi    puh: 050 3547222

Tiedustelut kurssien sisällöstä: arja.kastinen@www.temps.fi , puh: 0400 797227