Viaporin telakka – silta tulevaisuuteen

Ajankohtaista

23. huhtikuuta 2014

Suomenlinna-museossa on 23.4.2014-1.3.2015 avoinna Jacopo Brancatin valokuvanäyttely, joka kertoo Viaporin telakan toiminnasta. Missä kerran rakennettiin kaleereja ja saaristofregatteja, siellä tänään korjataan ja entistetään historiallisesti arvokkaita laivoja. Näyttelyn on tuottanut Viaporin Telakkayhdistys.  004-web-_JBRANCATI

Näyttelyssä soi Arja Kastisen tekemä ääni-installaatio, joka sisältää musiikin lisäksi telakan työntekijöiden kommentteja, työn ääniä mm. sepän pajalta ja puutyöntekijöiden verstaalta, Suomenlinnan äänimaisemaa sekä tapahtumia Purjelaivapäiviltä lokakuussa 2012. (Ääni-installaation kesto n. 57 min., musiikin säv., esitys ja äänitys Arja Kastinen, haitari: Pasi Leino. Musiikin säveltämiseen saatiin tukea Alfred Kordelinin säätiöltä.)