Kaksi pienkantelekurssia kesällä 2015

Ajankohtaista

16. helmikuuta 2015

Haluaisitko viettää ihanan viikonlopun maaseudulla ja oppia samalla soittamaan 5-kielistä kanteletta omaksi iloksesi? Tai haluaisitko musisoida ja syventää jo opittuja taitoja vaikkapa 10-15-kielisten kanteleiden kanssa?kuva2

Tule ensi kesänä mukaan retriitinomaiselle pienkantelekurssille Mäntsälään, Ohkolan kylään!

Alkeiskurssi pidetään 26.-28.6. ja jatkokurssi 31.7.-2.8. Tänä vuonna kurssit järjestetään Kortiston luomutilan Pelkkatuvalla: www.kortistontila.fi, vain 45 km päässä Helsingistä. Pelkkatupa on vuonna 2011 valmistunut  käsinveistetty pelkkahirsinen rakennus, Kortiston tilajonka yhteydessä on koulutustilojen lisäksi myös majoitusta 2 hengen huoneissa (- alakerta on esteetön). Majoitustilaa on lisäksi myös pariluhtiaitassa. Pelkkatuvan terassi avautuu lammen suuntaan, jonne voi pulahtaa lauantai-iltana suoraan savusaunasta!

ALKEISKURSSI  26.–28.6.2015

Kurssi on tarkoitettu aikuisille, jotka haluavat pysähtyä hetkeksi musiikin äärelle ja virkistäytyä tuottamalla itse musiikkia omista lähtökohdista käsin. Aiempaa kanteleensoittokokemusta tai musiikkitaustaa ei tarvita. Soittimen voit halutessasi lainata kurssin ajaksi paikan päältä. Kurssilla opetellaan 5-kielisen kanteleen perussoittotekniikat ja rohkaistaan oman musiikin tuottamiseen. Opettajana toimii MuT Arja Kastinen. Lauantailounaan jälkeen opettaja soittaa kurssilaisille pienimuotoisen päiväkonsertin, jonka voi kuunnella vaikka ruokalepoasennossa!

Kurssin hinta 260 € sisältää opetuksen (10 oppituntia), majoituksen, ruuan, savusaunan ja konsertin. Omat pyyhkeet ja lakanat mukaan. Majoitus on 2 hengen huoneissa.

Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 10 osallistujaa. Sitova ilmoittautuminen 31.5.2015 mennessä. Yhteystiedot alla. Kerro yhteystietojesi lisäksi myös ikäsi ja lainasoittimen tarve.

Ensimmäiseen viikonloppuun osallistuneilla on myös mahdollisuus osallistua jatkokurssille:

PIENKANTELEVIIKONLOPPU JO VÄHÄN SOITTANEILLE 31.7.–2.8.2015

Jatkokurssi järjestetään alkeiskurssin hengessä, mutta tällä kertaa voi osallistua kaikenkokoisilla eli 5–15-kielisillä pienkanteleilla ja osallistujilta edellytetään jo jonkinlaista aiempaa soittokokemusta ja perustaitoja. Kurssilla syvennytään improvisaatioon ja soittotekniikoiden parempaan hallintaan, soittimen sointiin ja erilaisten sointivärien syntyyn. Pääpaino on kuitenkin edelleen kunkin soittajan henkilökohtaisessa suhteessa omaan soittimeensa.

Kurssin hinta 260 € sisältää opetuksen (10 oppituntia), majoituksen, ruuan, savusaunan ja konsertin (ks. kesäkuun kurssi).

Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 10 osallistujaa. Sitova ilmoittautuminen 30.6.2015 mennessä. Kerro yhteystietojesi lisäksi myös ikäsi ja minkälaisella kanteleella osallistut kurssille.

Molemmat kurssit alkavat perjantaina päivällisellä klo 18.00 ja päättyvät sunnuntailounaaseen klo 12.00.

ILMOITTAUTUMINEN ja tiedustelut:  arja.kastinen@www.temps.fi   puh: 0400 797227Arja ja 15-k_Rimma