Kaksi pienkanteleviikonloppua kesällä 2016

Ajankohtaista

10. tammikuuta 2016

Viimekesäiseen tapaan järjestämme myös tulevana kesänä kaksi pienkanteleviikonloppua Kortiston tilalla Mäntsälän Ohkolassa: viisikielisen kanteleen alkeiskurssi 1.-3. heinäkuuta ja 5-15-kielisten jatkokurssi 29.-31. heinäkuuta.

Näkymä lammelta saunoille ja Pelkkatuvalle.

Näkymä lammelta Pelkkatuvalle. Vasemmalla savusaunan sisäänkäynti.

Kortiston luomutila on vain 45 km päässä Helsingistä. Kurssipaikkana on vuonna 2011 valmistunut käsinveistetty, pelkkahirsinen rakennus, Pelkkatupa, jonka yhteydessä on koulutustilojen lisäksi myös majoitusta 2 hengen huoneissa            (- alakerta on esteetön). Majoitustilaa on lisäksi myös pariluhtiaitassa. Pelkkatuvan terassi avautuu lammen suuntaan, jonne voi pulahtaa lauantai-iltana suoraan savusaunasta! [Kuvia kurssipaikasta voit katsoa esim. täältä] Alkeiskurssilaisilla on mahdollisuus osallistua myös jatkokurssille. Jos edellisten kesien malli jatkuu, tulemme viettämään kaksi muistorikasta viikonloppua hyvästä ruuasta ja seurasta nauttien ihanan, suomalaisen luonnon keskellä. [Viimekesän kursseista löytyy kuvia täältä.]

IMG_6543 (1024x683)

Tilan emäntä ja isäntä, Eija and Jussi Hynninen.

IMG_6812 (800x533)

Jatkokurssilaisten päätöslounas kesällä 2015.

 

Saunan pukuhuone.

Saunan pukuhuone.

 

ALKEISKURSSI  1.-3.7.2016

Kurssi on tarkoitettu aikuisille, jotka haluavat pysähtyä hetkeksi musiikin äärelle ja virkistäytyä tuottamalla itse musiikkia omista lähtökohdista käsin. Aiempaa kanteleensoittokokemusta tai musiikkitaustaa ei tarvita. Soittimen voit halutessasi lainata kurssin ajaksi paikan päältä. Kurssilla opetellaan 5-kielisen kanteleen perussoittotekniikat ja rohkaistaan oman musiikin tuottamiseen. Opettajana toimii MuT Arja Kastinen. Lauantailounaan jälkeen opettaja soittaa kurssilaisille pienimuotoisen päiväkonsertin, jonka voi kuunnella vaikka ruokalepoasennossa!

Kurssin hinta 260 € sisältää opetuksen (10 oppituntia), majoituksen 2 hengen huoneissa, ruuan, savusaunan ja konsertin. Omat pyyhkeet ja lakanat mukaan. Halukkailla on mahdollisuus osallistua turvehoitosaunaan perjantai-iltana lisämaksusta. Kurssi alkaa perjantaina päivällisellä klo 18 ja päättyy sunnuntaina lounaaseen klo 12.

Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 10 osallistujaa. Sitova ilmoittautuminen 31.5.2016 mennessä.  Kerro osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, puh.numerosi, ikäsi ja lainasoittimen tarve.

ILMOITTAUTUMINEN ja tiedustelut:  arja.kastinen@www.temps.fi   puh: 0400 797227

The beginners course participants (one missing) in 2015.

Alkeiskurssilaisia kesällä 2015.

Getting ready for the concert.

Valmistautumista konserttiin.

 

PIENKANTELEVIIKONLOPPU JO VÄHÄN SOITTANEILLE 29.-31.7.2016

Jatkokurssi järjestetään alkeiskurssin hengessä, mutta tällä kertaa voi osallistua kaikenkokoisilla eli 5–15-kielisillä pienkanteleilla, ja osallistujilta edellytetään jo jonkinlaista aiempaa soittokokemusta ja perustaitoja. Kurssilla syvennytään improvisaatioon ja soittotekniikoiden parempaan hallintaan, soittimen sointiin ja erilaisten sointivärien syntyyn. Pääpaino on kuitenkin edelleen kunkin soittajan henkilökohtaisessa suhteessa omaan soittimeensa.

Kurssin hinta 260 € sisältää opetuksen (10 oppituntia), majoituksen 2 hengen huoneissa, ruuan, savusaunan ja konsertin (ks. kesäkuun kurssi). Kurssi alkaa perjantaina päivällisellä klo 18 ja päättyy sunnuntaina lounaaseen klo 12.

Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 10 osallistujaa. Sitova ilmoittautuminen 30.6.2015 mennessä. Kerro osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, ikäsi ja minkälaisella kanteleella osallistut kurssille (tai mahdollisen lainakanteleen tarve).

ILMOITTAUTUMINEN ja tiedustelut:  arja.kastinen@www.temps.fi   puh: 0400 797227

The first night in the hut with the intermediate course in 2015.

Jatkokurssilaisten ensimmäinen iltasoitto kodassa, 2015.

The intermediate course at work in 2015.

Jatkokurssilaiset työssä 2015.

Olet sydämellisesti tervetullut!