Musiikki ja hyvinvointi – kaksi uudenlaista pienkanteleviikonloppua kesällä 2018

Ajankohtaista

29. marraskuuta 2017

Kesällä 2018 on tulossa kaksi uudenlaista pienkanteleviikonloppua, joissa punaisena lankana kulkevat musiikki ja hyvinvointi. Viikonloput on suunnattu aikuisille, jotka ovat kiinnostuneita niin musiikin tekemisestä kuin omasta hyvinvoinnistaan.

Kärppälän Rusthollin pihapiiriä

Kärppälän Rusthollin pihapiiriä

Pienkanteleet ovat mainioita sekä aloitussoittimina että syventyvässä musisoinnissa; niillä on mahdollista päästä muutamassa tunnissa nauttimaan oman musisoinnin ilosta ja samalla ne myös avaavat etsijöille loputtomasti uusia ovia.

Musiikin merkitys ja vaikutus ihmisen hyvinvointiin tiedetään kiistattomasti. Näissä viikonlopuissa yhdistämme musiikin opiskelun kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin tutkimiseen. Aloitamme päivän joogaan perustuvalla venyttelyllä, teemme motorisia rytmiharjoitteita, käymme metsäretkellä ja kartoitamme, mistä oma hyvinvointi oikeasti koostuu ja miten voimme lisätä onnellisuutta arkeen. Ohjaajina toimivat MuT Arja Kastinen ja Health Coach Laura Ruotsalainen.

kärppälä_laituriMISSÄ:

Kurssipaikkana on Kärppälän Rustholli Lempäälässä (Kärppäläntie 50, 37500 Lempäälä). Tampere-Pirkkalan lentokenttä on kurssipaikalta 13 km päässä, Lempäälän rautatieasema 7 km päässä ja bussilla pääsee 4 km päähän. Julkisilla kulkuneuvoilla tulijoille voidaan järjestää nouto pysäkiltä/lentokentältä.

MILLOIN:

  • Alkeiskurssi 8.-10.6.2018
  • Jatkokurssi 10.-12.8.2018

KENELLE:

  • Kurssit on tarkoitettu aikuisille, jotka haluavat pysähtyä hetkeksi musiikin ja oman hyvinvointinsa äärelle, virkistäytyä tuottamalla itse musiikkia omista lähtökohdista käsin ja ammentamalla voimaa luonnosta.
  • Kurssit sopivat myös musiikkikasvatuksen parissa työskenteleville.
  • Alkeiskurssille voi tulla ilman aiempaa kanteleensoittokokemusta tai musiikkitaustaa, jatkokurssille osallistujilta edellytetään jo pienkanteleiden soiton perustaitoja.

Soittimen voit halutessasi lainata kurssin ajaksi paikan päältä.

VIIKONLOPPUJEN SISÄLTÖ:

Alkeiskurssilla opetellaan pienkanteleiden perussoittotekniikat ja rohkaistaan oman musiikin tuottamiseen, tehdään joogaan perustuvia venyttelyjä, hahmotellaan sitä, mistä oma hyvinvointi koostuu, rentoudutaan ja ammennetaan voimaa luonnosta. Aloitussoittimena 5-kielinen kantele toimii parhaiten, mutta halutessasi voit myös alkeiskurssilla tutustua 10–15-kielisiin kanteleisiin.

Jatkokurssilla syvennytään improvisaatioon ja soittotekniikoiden parempaan hallintaan, soittimen sointiin ja erilaisten sointivärien syntyyn. Pääpaino on kuitenkin edelleen kunkin soittajan henkilökohtaisessa suhteessa omaan soittimeensa. Soittamisen lisäksi paneudumme oman henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin tarkasteluun. Pohdimme mistä oma hyvinvointi koostuu ja miten pystymme lisäämään onnellisuutta arkeen, skannaamme kehomme ja teemme joogaan perustuvia venyttelyitä. Käymme myös pienellä metsäretkellä, jossa ammennamme voimaa, rauhaa ja energiaa suoraan niiden alkulähteiltä.kärppälä_pelto

Osallistujilla on tietyssä määrin mahdollisuus painottaa omaa osallistumistaan joko hyvinvointi- tai kantelekoulutuksen puolelle. Halukkaille on viikonlopuissa tarjolla myös pilates-tuokio.

Viikonlopun hinta 270/290 € sisältää opetuksen (10 oppituntia), majoituksen 2 hengen huoneissa, ruuan ja lauantaisaunan. Kurssit alkavat perjantaina päivällisellä klo 17 ja päättyvät sunnuntaina lounaaseen klo 12. Kurssin hintaan vaikuttaa majoittautumisvaihtoehto – ks. kuvat alla.

kärppälä_järviKummallekin kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 12 osallistujaa. Sitova ilmoittautuminen alkeiskurssille 23.4.2018 mennessä, jatkokurssille 18.6.2018 mennessä.  Kerro osoitteesi, sähköpostiosoitteesi, puhelinnumerosi, ikäsi ja lainasoittimen tarve.

Ilmoittautuminen ja tiedustelut: arja.kastinen@www.temps.fi                   puh: 0400 797227

 

Majoitustiloja on sekä valkoisessa talossa (3 x 2hh) että ns. sateenkaarihuoneistossa (2 x 2hh parvella + kahdelle vuode alakerrassa). Sateenkaarihuoneiston huoneet eivät ole yhtä tilavia kuin valkoisessa talossa, joten siellä majoittuville viikonlopun hinta on 270 €/hlö, valkoisessa talossa majoittuville 290 €/hlö.

Valkoinen talo

Valkoinen talo

Keskellä sateenkaarihuoneiston sisäänkäynti.

Keskellä sateenkaarihuoneiston sisäänkäynti.

 

 

 

 

 

 

Valkoisen talon keltainen huone.

Valkoisen talon makuuhuone(1).

Valkoisen talon vihreä huone.

Valkoisen talon makuuhuone(2).

 

 

 

 

 

Valkoisen talon peräkamari.

Valkoisen talon peräkamari.

 

Valkoisen talon sali.

Valkoisen talon sali.

 

 

 

 

 

 

Sateenkaarihuoneisto.

Sateenkaarihuoneisto.

Sateenkaarihuoneiston yläparven huone.

Sateenkaarihuoneiston yläparven huone.