Improvisaatio-opetusta Raahessa

Ajankohtaista

31. tammikuuta 2019

Ensi viikolla jatkuu opettajille suunnattu improvisaatio- ja sävellytyskoulutus. Tällä kertaa vierailemme Virpi Veskoniemen kanssa Raahen musiikkiopistolla. Päivä sisältää tiiviin paketin niin materiaalia kuin toimintaakin. Eri instrumenttien opettajat pääsevät yhdessä kokeilemaan erilaisia tapoja käyttää improvisaatiota ja sävellyttämistä musiikin opetuksen työkaluina.

Kokeilemme muuntelujen tekemistä asteikko- ja sointupohjaisesti sekä niiden kautta improvisaatioon siirtymistä. Kokeilemme improvisaatiota graafisen notaation avulla sekä myös täysin vapaata improvisaatiota erilaisista lähtökohdista, kuten intuitio, mielikuva, tarina, kuva jne. Pohdimme sävellyttämisen käyttämistä teoria-asioiden tai soittotekniikoiden opettamisen välineenä sekä luonnollisesti innostavana ja uusia näkökulmia avaavana itseilmaisun välineenä.

There is no such thing as a failed experiment, only experiments with unexpected outcomes. – Buckminster Fuller