Turun taidemuseolla kanteleimprovisaatioita 1.6.2019 klo 14-16

Ajankohtaista

25. toukokuuta 2019

Hitaan estetiikan kanteleimprovisaatioita Turun taidemuseolla lauantaina 1.6.2019 klo 14–16 Neljä elementtiä -näyttelyssä. Arja Kastinen soittaa erilaisilla museokanteleiden kopiolla improvisoiden ja yleisö voi viivähtää paikan päällä haluamansa tuokion. Puhehiljaisuutta toivotaan.

Arja Kastinen in Curitiba, Brazil, 2015. Photo: Elis Ribeirete.

Näyttely sisältää lähes sata teosta keskeisiltä, pääosin kotimaisilta tekijöiltä, joiden tekniikat vaihtelevat maalauksesta kuvanveistoon, esinekoosteista valokuvaan ja videoon. Vanhoista mestareista mukana ovat mm. Werner Holmberg, Akseli Gallen-Kallela, Eero Järnefelt, Magnus Enckell, Alfred William Finch, Juhani Harri, Ismo Kajander ja Kain Tapper, joiden teokset käyvät kiinnostavaa vuoropuhelua viimeaikaisten nykytaidehankintojen, kuten Petri Ala-Maunuksen, Emma Helteen, Sasha Huberin, Jouko Korkeasaaren, Esko Männikön, Umppa Niinivaaran ja Miikka Vaskolan tuotannon kanssa. Erityisesti esille nousevat Turun Taidemuseon Ystävät ry:n ja Lars Göran Johnssonin lahjoitukset.

Tervetuloa kokemaan neljän elementin monet ulottuvuudet!