Kansallismuseon Kesäpihalla improvisoidaan 28.8.2019 klo 16-19

Ajankohtaista

03. elokuuta 2019

Itämerensuomalaisen kansanmusiikin improvisaatioilta Kansallismuseon Kesäpihalla ke 28.8.2019 klo 16-19.             Vapaa pääsy.

Tapahtumassa voit halutessasi myös osallistua musiikin luomiseen paikalla olevia soittimia käyttäen ja laulaen. Voit myös kokeilla uusiosoitinten rakentamista sekä tutustua mehiläisten kaupunkitarhaukseen ja luonnossa kasvavien lähiraaka-aineiden ravintokäyttöön.

Tänä vuonna Kansallismuseon Kesäpihalla luodaan ja tuotetaan käsityksiä ’kansallisesta’. Tämä improvisaatotapahtuma on eräs näkökulma nykykansanmusiikkiin osana kulttuurijatkumoa, jonka juuret ulottuvat esihistoriaan.

Rautakauden itämerensuomalaiset olivat oman aikansa kosmopoliitteja laajoine kauppaverkostoineen, jotka ulottuivat niin länteen, etelään kuin itäänkin. Meille ”Uusi Kansallinen” tarkoittaa samoin kansainvälisyyttä, jonka osana voimme ylpeänä esitellä vuosituhantista itämerensuomalaista kulttuuriamme sen monissa ilmenemismuodoissaan.

Muusikot

Outi Pulkkinen, MuT, jouhikko ja runolaulu

Outi Pulkkinen (kuva: Christoffer Relander)

Jenni Venäläinen, MuM, kanteleet

Jenni Venäläinen (kuva: Suvi Sistonen)

Eva Väljaots, MB, virolainen kannel

Eva Väljaots

Oskari Lehtonen, MuM, perkussiot

Oskari Lehtonen (kuva: Veikko Muikku)

Sanne Tschirpke, kansanomaiset huilut ja laulu

Sanne Tschirpke (kuva: Jorma Airola)

Arja Kastinen, MuT, kanteleet

Arja Kastinen (kuva: Tuomas Ylönen)

Soitinrakentajat

Erkki Okkonen ja Mikko Perkoila

Lähiruokatuottajat

Kaupunkimehiläistarhaajat Eeva ja Georg Buhanist; Stadin hunajaa Suutarilasta ja maalaishunajaa Kiteen metsäsaloilta. Stadin Tarhaajien vuoden 2018 Paras Hunaja -kilpailun voittaja. Suomen Mehiläishoitajain Liiton SML ry myöntämä Kunniakirja v. 2018.

Rihmasto – elintarviketieteen maisterit Eira Tuohimaa ja Jutta Varis: villiyrtti-, vegaanisen, gluteenittoman yms. kokkaamisen kursseja, kotikosmetiikka- ja saippuantekokursseja, luonnossa kasvavien lähiraaka-aineiden valmistamista ravinnoksi (nokkospesto, nokkosnäkkäri, mesiangervosiirappi jne.)

LÄMPIMÄSTI TERVETULOA!