Peter Phippenin ja Arja Kastisen uusi albumi ”Forest of a Thousand Songs” julkaistaan 19.5.2020

Ajankohtaista

08. toukokuuta 2020

Peter Phippenin ja Arja Kastisen toinen yhteistyöalbumi Forest of a Thousand Songs (TEMPS07) on julkaistu digitaalisena julkaisuna 19.5.2020. Toimittajat voivat niin halutessaan pyytää promo-CD:n osoitteesta kantele(at)temps.fi. Musiikki on saatavilla Spotifyssa, Amazonilla jne. Jos haluat tukea artisteja suoraan, voit ladata musiikin mp3-formaatissa (320 kbps) Tempsin verkkokaupassa.

“I must be honest here, I have now listened to this album 3 times in a row and I’m really having a hard job pulling away from it. Forest of a Thousand Songs by Peter Phippen & Arja Kastinen is probably one of the finest examples of flute and string based ambient music I have heard for absolutely years.”        (Steve Sheppard, One World Music Radio)

”In this album, we feel as if we are part of the forest, part of the whole, and an integral part of a thousand timeless, eternal songs. A thousand accolades for this album.”  (Dyan Garris, New Age CD)

Peter Phippen: shakuhachi & okariina
Arja Kastinen: kanteleet
Kaikki musiikki: Peter Phippen & Arja Kastinen
ISRC: FI – 9TE – 20 – 00001-00008
EAN 6430032710044

Kappaleet:

  1. Night Born 5’52
  2. The Water’s Mistress 2’26
  3. Aspen Meeting 6’23
  4. Why Do You Weep, Wooden Bark? 4’09
  5. Sun-Bird 5’34
  6. And the Great Oak Sighed 3’53
  7. Risen From Stone 5’34
  8. Ten Seeds 6’06

Kokonaiskesto 40’29

Äänitys: Ivar Lunde ja Arja Kastinen
Editointi ja miksaus: Arja Kastinen
Masterointi: Taito Hoffrén
Graafinen suunnittelu: Petri Lampela

Kuuntele ennakkoon:

Huilu- ja kantelestemmat ovat improvisoituja. Arja äänitti omat stemmansa Suomessa ja Peter omansa USA:ssa. Äänitysten jälkeen Arja editoi ja miksasi stemmat yhteen taustan äänimaisemien kanssa. Äänimaisemissa on käytetty muokattuja kanteleiden, Nötön soivan kiven (raidat 6 ja 7) ja luonnon ääniä.

Peter on erikoistunut erilaisiin kansanomaisiin huiluihin eri puolilta maailmaa. Hän on julkaissut lukuisan määrän albumeja ja singlejä, ja on perehtynyt sekä historialliseen että moderniin improvisaatioon erilaisilla traditionaalisilla huiluilla. Lue lisää Peteristä: peterphippen.com. Tällä albumilla Peter soittaa Shakuhachi bambu-huilua ja okariinoa.

Arja soittaa albumilla seuraavia pienkanteleita: Jan-Anton Kallioisen rakentama 11-kielinen alttokantele (raidat 1-3), Keijo Säterin (Leppävirta) rakentama 15-kielinen (raita 5) ja Rauno Niemisen rakentamat vaskikielinen 10-kielinen (raidat 4 ja 7), vaskikielinen 5-kielinen (raita 8) sekä viskoosikielinen 5-kielinen (raidat 6 ja 8).

Albumilla ”Forest of a Thousand Songs” käytetyt kanteleet. Alimpana Jan-Anton Kallioisen rakentama 11-kielinen alttokantele. Oikealla Keijo Säterin valmistama 15-kielinen. Vasemmalla Rauno Niemisen rakentamat vaskikieliset 10- ja 5-kielinen sekä viskoosikielinen 5-kielinen.

Nötön soivan kiven (Klockarsten) äänet on äänitetty syyskuussa 2014, kun Arja vieraili saarella ystävänsä Tuula Olkasen kanssa. Reilun puolentoista neliömetrin kokoisessa, matalassa kivessä on pyöreitä kuoppia, ja toisella kivellä kolkutettaessa kivestä syntyy useita eri korkuisia ääniä. Oletetaan, että kiveä on käytetty hylkeenpyytäjien ja kalastajien signaalikivenä tai mahdollisesti uhrikivenä muiden kuppikivien tapaan. Tässä eräs Tuulan ottama videopätkä syyskuun 2014 vierailulta:

Kuuntele Spotifyssa: