SATASARVI 1/2020 – uusi kansanmusiikin tutkimuksen aikakauskirja

Ajankohtaista

30. joulukuuta 2020

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmä on avannut uuden foorumin kansanmusiikin tutkimukselle: Satasarvi – Kansanmusiikin tutkimuksen aikakauskirja Nro 1 julkaistiin 21.12.2020. Uuden julkaisun tavoitteena on edistää kansanmusiikin tutkimusta ja siitä käytävää keskustelua Suomessa ja kansainvälisesti sekä erityisesti nostaa esiin tutkivan muusikon näkökulmaa. Satasarven ensimmäinen numero julkaistiin Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmän omalla Etnonet-verkkosivustolla. Jatkossa Satasarvi ilmestyy vuosittain sekä verkkoversiona että painettuna kirjana.

Satasarvi tulee jatkossa julkaisemaan artikkeleita suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.  Kansanmusiikin tutkimus ymmärretään tässä julkaisussa laajasti ja julkaisuun ovat tervetulleita myös kansantanssin ja kansansoittimien tutkimus sekä muun muassa kansanmusiikin pedagogiikkaa käsittelevät tekstit. Satasarvi julkaisee tieteellisiä artikkeleita sekä katsauksia, puheenvuoroja, arvosteluita, raportteja ja valmistuvien tohtorien lektioita. Lue Taideyliopiston uutinen julkaisusta täältä.

Satasarven ensimmäinen numero sisältää kahdeksan artikkelia Kansanmusiikintutkijoiden symposiumissa vuosina 2015-2016 esitelmöineiltä tutkijoilta. Symposium on Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmän yhdessä Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran kanssa säännöllisesti järjestämä tapahtuma.

Kirjoittajat

Toimituskunta

  • Professori, MuT Kristiina Ilmonen, toimittaja, päätoimittaja
  • Tutkija, MuT Maari Kallberg, toimittaja
  • Lehtori, FM Juhani Näreharju, toimittaja, julkaisupäällikkö

Toimitusneuvosto

  • Professori emeritus, FT Heikki Laitinen
  • Dosentti, arkistotutkija, FT Risto Blomster

Kannen valokuva: Kuvaaja U.T. Sirelius 1914, Kaukola.Museovirasto, kansatieteen kuvakokoelma KK1125:5.