Hiljaisuus Festivaalilla 10. ja 11.6.2022

Ajankohtaista

27. toukokuuta 2022

Tämän vuoden Hiljaisuus Festivaali Kittilässä Kaukosen kylässä tarjoaa kaksi erityistä vanhakantaiseen kanteleimprovisaatioon liittyvää teosta.

Perjantaina 10.6. Drop of a Light Suojalan ladossa klo 15, 16 ja 17.

Kantelisti Arja Kastinen ja sirkustaiteilija Tom Collin (FR) suuntaavat ääntä ja valoa kehollisen rajoja pingottavassa teoksessa Drop of a Light. Kastinen alkaa soitannan ensimmäisen esityksen alkaessa ja sammuttaa kanteleen äänen viimeisen esityksen lopussa. Tom Collin haastaa akrobaattisia kykyjään muuttuessaan valon lähteeksi ja häivyttäessään nähdyn ja näkemättä jäävän rajan.

Drop of a Light on kantaesitys ja yksi Hiljaisuus-festivaalille ominaisista uusista Kaukosessa festivaaliviikon aikana syntyvistä teoksista. Taiteellisen heittäytymisen kokeminen luonteikkaissa tiloissa tekee Hiljaisuus-festivaalista omanlaisensa.

Lauantaina 11.6. Tulipirttikonsertissa Villa Magiassa Ilona Korhonen ja Arja Kastinen klo 15 ja 19

Villa Magian tulipirtti täyttyy muun muassa verevistä syntyrunoista runolaulaja Ilona Korhosen ja kantelisti Arja Kastisen yhteiskonsertissa. Kansanrunouden, runolaulannan ja improvisoidun kantelemusiikin taitajat esiintyvät ensimmäistä kertaa yhdessä Hiljaisuus-festivaalin tulipirttikonsertissa. Konsertin teemat kiertyvät syntyrunojen ympärille ja kurottuvat ammoisista ajoista ja synnyistä syvistä kesäisen vehreyden keskelle.

Tervetuloa!