Conneted Alone -ekspositio julkaistu Ruukku – Taiteellisen tutkimuksen kausijulkaisussa nro 18

Ajankohtaista

30. syyskuuta 2022

RUUKKU – Taiteellisen tutkimuksen kausijulkaisun nro 18, Responsibility, sisältää eksposition Connected Alone – An Ancient Musical Culture As a Tool for Self-Expression Today.

Englanninkielinen ekspositio sisältää tekstin lisäksi 11 videota.

Photo: Paul Brück.

Ekspositiossa käsitellään menneen musiikkikulttuurin elementtien tarjoamia mahdollisuuksia tämän päivän muusikolle ja pedagogille. Aiheena on runolaulukulttuurin osana elänyt karjalainen kanteleimprovisaatio.

Ekspositiossa tarkastellaan perinteen muuttumista ajassa, soitinyksilöiden merkitystä, taiteellisen tutkimuksen merkitystä perinteen olemuksen syvemmän ja laajemman ymmärtämisen tavoittelussa sekä vanhemman karjalaisen kanteleimprovisaation estetiikkaa ja filosofiaa.

Ekspositio löytyy täältä.