Kansanmusiikkijuhla Sommelo 2024

Ajankohtaista

15. huhtikuuta 2024

Kansanmusiikkijuhla Sommelon teema 2024 on Paimenessa, jota niin juhlan ohjelma kuin juhlaa edeltävät kurssitkin 24.–29.6. mieltä hykerryttävästi mukailevat. Festari sisältää konserttien lisäksi mm. seminaareja, työpajoja ja torikahvitapahtumia mm. kirkonkellojen, koran, ihmisäänen, jousisoitinten, puhallinten ja kanteleiden äänimaisemassa.

Sommelon kurssit alkavat jo 24.6. jatkuen kurssikohtaisten aikataulujen mukaisesti osittain festivaalin ajalle. Kursseilla on mahdollista osallistua lyömäsoitinten, näppäripedagogiikan, puhallinten, runolaulun, kanteleen, jouhikon, koran ja kirkonkellojen maailmaan. Kaikkiin Sommelon kursseihin liittyvät tiedot löydät täältä.

Kuva: Tuomas Ylönen

Sommelon kantelekurssilla opetellaan soittamaan omasta päästä kuten paimenet kuunaan. Perehdymme improvisaatioon ja omien mielialojen musiikilla kuvaamiseen. Opettelemme myös kanteleensoittajilta tallennettuja paimensävelmiä ja teemme niistä omia versioita ja tulkintoja. Kurssi sopii kaikille improvisaatiosta kiinnostuneille soittotaustasta riippumatta ja osallistua voi kaikenkokoisilla kanteleilla. Opettajana Arja Kastinen. Ilmoittaudu kantelekurssille täällä.