Kaksi Kanteletupa-työpajaa Helsingissä syksyllä 2022

Ajankohtaista

28. syyskuuta 2022

Syksyn 2022 Kanteletupa-työpajat järjestetään Helsingin Musiikkitalon alalämpiössä kahtena lauantaina: 15.10. ja 26.11. klo 12–14. Tervetuloa!

Photo: Paul Brück

Kanteletupa-työpajat järjestetään kuluvana syksynä osana luovuuden dialogi -tutkimusprojektia. Työpajoissa kokeillaan ja leikitään erilaisilla soittotekniikoilla improvisoiden soittimina 5–15-kieliset pienkanteleet. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita soitto-tai musiikkitaustasta riippumatta. Työpajat järjestää Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin aineryhmä ja ohjaajana toimii Arja Kastinen.

Syksyn työpajoissa valmistaudutaan Helsingin Musiikkitalon Organo-salissa 11.2.2023 järjestettävään konserttiin Kanteletupa – yhteisöllinen aikamatka musiikin alkulähteille, jossa perehdytään jokaiselle mahdolliseen luovaan musisoimiseen ja improvisoitu musiikki rakennetaan dialogissa yleisön kanssa. Kolmas työpaja – konsertin kenraali – järjestetään 29.1.2023 Organo-salissa. Konsertin vetävät Pauliina Syrjälä, Eva Väljäots ja Arja Kastinen.

Jos omistat oman kanteleen, ota se mukaan. Paikalle varataan myös pienkanteleita lainakäyttöön työpajan ajaksi eli voit tulla mukaan kokeilemaan, vaikka et omistaisi soitinta ja sinulla ei olisi soittokokemusta. Työpajat ovat ilmaisia.

Improvisaation estetiikka pohjautuu oheiseen kuvaan: