Arjan sooloesiintyminen

Arjan sooloesiintyminen keskittyy erilaisilla pienkanteleilla toteutettuun improvisoituun musiikkin. Vuosina 2018-2022 Arja työskentelee valtion 5-vuotisella taitelija-apurahalla, joten nyt voit tilata Arjan esiintymisiä edullisesti. Ota yhteyttä: kantele@temps.fi tai puh: 0400797227 ja tiedustele lisää!

Arja käyttää musiikissaan erilaisia museokanteleiden kopioita ja yhdistelee vanhoja ja uusia soittotekniikoita erilaisin asteikoin. Näin saadaan esiin monipuolisesti erilaisia sointivärejä ja tunnelmia.

  • Pitkäkestoinen meditatiivinen improvisaatio pohjautuu hitaan musiikin estetiikkaan, jossa ei ole varsinaisia kappaleita, vaan jatkuvin muunteluin eteenpäin soljuvaa musiikkia. Kesto voi olla sopimuksen mukaan noin puolesta tunnista useampaan tuntiin. Yleisölle voidaan varata mahdollisuus käydä pitkälleen ja pidemmissä tilaisuuksissa myös saapua ja poistua oman aikataulunsa mukaan. Sopii hyvin myös esim. taidenäyttelyihin. Puhehiljaisuus.

    Kaksituntinen soitto Haiharan taidekeskuksella 22.7.2018

 

  • Improvisaatiokonsertti on tavanomaisempi konserttitilanne, joka voi sisältää sisältää myös lyhyempiä osioita ja hieman puhetta, kuten soitinten lyhyitä esittelyitä tai kertomuksia musiikista. Kesto sopimuksen mukaan esim. noin 45 min. Sopii hyvin myös esim. festareille.

    Konsertti Auki -joogakoulussa Tampereella 27.10.2018. Kuva: Meri Tiitola.

  • Lyhyt esiintyminen osaksi muuta tilaisuutta, kuten taidenäyttelyn avajaiset, syntymäpäiväjuhlat (- voit vaikka tilata syntymäpäiväsankarille kohdistetun oman improvisaation!) tms. Kesto sopimuksen mukaan.